- Hochei pe gheata

JOURNAL: După ce ai câștigat înapoi pe gheață! Sau (ne) perspective promițătoare de hochei ceh

„Victoria este o plăcere, toată lumea contează. Cu toate acestea, trebuie să ne îmbunătățim jocurile de noroc “, a declarat Václav Varaďa, un antrenor al juniorilor cehi, pentru site-ul sindical. „Mi-a lipsit dorința băieților de a demonstra ceva. Pentru a lucra unul pentru altul “, Varaďa a vorbit cu o voce aproape agitată.

După a doua pisică, antrenorul elvețian a ordonat tinerilor să nu-și scoată echipamentul. Au mers din nou pe gheață, la fel ca și olimpicii americani din 1980, a căror poveste a inspirat Miracle on Ice. Antrenamentul de noapte a fost cunoscut și de spartani în februarie. “Am câștigat, dar jucătorii nu au fost la maxim, așa că le-am oferit patinaj educațional fără disc”, a spus Varaďa.

Juniory nu a vrut să bată la început. Nu ai urmărit ego-ul.El a scos povestea miercuri, când el și alți colegi au ajuns la o prelegere organizată de noul antrenor federal Pešán. Varaďa a dorit să înfățișeze una dintre marile probleme care împiedică hocheiul ceh.

Ce este mai mult să-i lovești pe tineri decât pe reprezentare? Tabăra a fost o oportunitate excelentă de a lupta pentru un loc la Campionatul Mondial sub 20 de ani, care este găzduit de Republica Cehă. La campionatul de acasă, jucătorii NHL ar putea să ajungă la capăt și să înceapă cariere promițătoare.

Nu vă lăsați păcălit. Varada și colab. pur și simplu nu s-au amărăcit. Au arătat spre boli. Au inventat ce să facă diferit și mai bine. “A fost corect să pedepsească echipa”, a spus Pešán, un manager în cei douăzeci de ani, ajutându-l pe Varaď în formarea echipei. „Din păcate, a venit aici.Dar este un mesaj pentru cei care cresc băieți. ”

Problemele educaționale sunt pentru o analiză mai lungă. Propozițiile lui Varaď sunt mai mult o știre sumbră pentru națiunea de hochei și dintr-o altă perspectivă.

Dacă din întâmplare Roman Koudelka nu trebuie să sară pe podium, Campionatul de la Ostrava și Třinec vor fi evenimentul sportiv numărul unu din Republica Cehă la sfârșitul anului.

Dar faima de hochei nu este mai degrabă ca o comemorare? Băieții născuți în 2000 – poate cu câteva excepții sau portarul Dostál – nu se clasează pe experți printre cei mai promițători ani. Înmulțiți-o cu o atitudine mizerabilă și o privire către grupul ceh din Ostrava cu Canada, SUA, ruși și germani.

Nu prea există perspective, nu-i așa? optsprezece.În turneele interne anterioare, selecțiile cehe au putut să clipească. Acum, tinerii din grup au fost antrenați de finlandezi (1: 5) și canadieni (1: 7).

Mai presus de toate, performanțele nu au indicat că o generație avansată care și-ar fi pierdut medalia rapid la campionatele de tineret s-a reunit. Cu excepția argintului unic optsprezece din 2014, acesta durează 13 ani. Și nu există niciun indiciu că Pastrňák, Vrána și colab. în curând va avea adepți.