- Atletic

Cehi pe margine. Sportivilor le pasă de fiecare punct și de aceea Hejnová și-a schimbat planurile

Atletismul european a decis să reducă numărul de echipe din grupa de elită a Campionatului European de la douăsprezece la opt începând cu anul viitor, astfel că vor fi atât de multe echipe descendente.

nu este suficient. Abia după descalificarea ulterioară a doi ucraineni la acel moment s-a mutat pe locul 7. Prognoza, publicată de statisticianul atletist Paul Halford, prevede următorul clasament final: 1. Polonia 349, 2. Germania 343, 3. Marea Britanie 327, 4. Franța 320, 5. Italia 296, 6. Spania 270, 7. Suedia 222, 8. Cehia 217, 9. Ucraina 216, 10.Finlanda 190, a 11-a Grecia 187, a 12-a Elveția 181.

„Dar dacă mergem la campionat cu probabilitatea că vom coborî, nu are rost să venim aici”, spune Jan Netscher, care preia postul ceh după Tomáš Dvořák a antrenorului principal. „Fie vom menține linia în linia noastră cu eforturi depline, fie nu avem nimic de făcut.

De aceea, a fost o schimbare de ultimă oră în nominalizare și Zuzana Hejnová va începe 400 de metri de obstacole în Bydgoszcz.

Inițial, trebuia să înceapă „doar” la distanța sa laterală de 400 de metri netedă ca parte a pregătirii sale pe termen lung pentru Campionatele Mondiale de la Doha.

„Înainte aveam multe curse cu obstacole.Joi netedă este diferită, aș schimba puțin ritmul, făcându-mă să alerg mai repede, ceea ce în cele din urmă ar putea fi un avantaj asupra obstacolelor ”, explică campioana mondială dublă.

„Dar apoi conducerea echipei mi-a venit că există cu adevărat toate punctele și că startul meu pe un sfert neted va fi o mare pierdere de puncte. Așa că am fost de acord să dau obstacole până la urmă. Deja aștept cu nerăbdare. ”

Este singurul sportiv ceh care a dominat clasele europene din acest an. Ea a alergat în sezonul 54.11, a doua Ryzikova 54.64 din Ucraina.

„Cred că, dacă totul merge bine, voi câștiga aici. Voi face totul ”, promite Hejnová. Vineri va începe, sâmbătă este finala.Pentru prima dată în sezon, el are două curse peste obstacole în două zile. “Încă nu trebuie să alerg întreaga durată, o să economisesc puteri în finale”, planifică el. de la Campionatul European la 22 de ani pe o linie de 400 de metri. Chiar și pe obstacole, ei atacă limita pentru Campionatul Mondial de la Doha. Dar nu mă deranjează schimbarea ”, spune sportivul Pardubice. “Într-o joi lină, va fi o competiție pe care nu am început-o niciodată în viața mea și cel puțin voi avea o cursă grozavă.”Spre deosebire de Hejnova, ea trebuie să sufere startul de vineri cu o cheltuială mai mare de putere, este al treilea cel mai bun alergător din acest timp. „Cel puțin primele trei sute, trebuie să merg complet și apoi să mă uit la final”, spune el. Cei trei cei mai buni alergători și doi alergători cu cele mai bune perioade vor ajunge la finala de opt.

Primele două finale vor avea loc în această seară, pe lângă cursa de sprint. Eliška Staňková va intra pe discul feminin cu a șaptea cea mai bună performanță din douăsprezece concurenți.

Tomáš Staněk, un putter de aruncare, arată și a doua performanță a campionatului. „Știu că există puncte importante aici, în fiecare loc.”

Regulile sunt, de asemenea, diferite. Există doar patru încercări în aruncări și aruncări, distanța și saltul triplu. „Asta va afecta cursa. Vreau să fac o primă aruncare în 20 de metri și apoi să adaug.Nu știu dacă pot lupta cu Haratik (22.32 anul acesta), dar voi lupta pentru cele mai bune locuri. ”

“Sper că fanii nu vor sprijini doar polonezii”, a spus Stanek. „Când aruncam cursa din Varșovia pe piață, au putut aprecia toate performanțele bune. Aceasta este o motivație suplimentară pentru mine dacă publicul are spirit sportiv. ”

Echipa cehă din Bydgoszcz este slăbită de o parte din sprijinul pe termen lung.Nici Radek Juška nu s-au clasat și nici duo-ul de javelini de elită Barbora Špotáková și Nikola Ogrodníková.

Campionatul Cehiei are probleme cu achile, iar Nikola are probleme la spate “, spune antrenorul principal Netscher.

El a numărat puncte și în ultimele zile.

„Este într-adevăr o pauză în acest an”, nu se ascunde. „Toată lumea trebuie să facă tot ce putem pentru a rămâne în Superliga. Toată lumea trebuie să compare în capul lor că aceasta nu este doar o competiție individuală și că nu este vorba doar de a oferi cea mai bună performanță posibilă, ci mai ales de a învinge cât mai mulți adversari, chiar și un centimetru sau o sută.Toată lumea trebuie să realizeze că, dacă are trei încercări eșuate sau este descalificat, nu va înscrie un punct pentru echipă și orice astfel de pierdere va răni. ” / b>, care de data aceasta la 10.16 a egalat recordul ceh pe o sută, iar pentru femeile cu 13 ani mai tânără Lada Vondrová. Ea va prelua sceptrul Barbara Spotakova.

„Nu știu cine mi-a sugerat numele, sunt destul de surprinsă”, a recunoscut ea. „O să-i înveselesc pe ceilalți cât pot. Pot striga ca un leu. ”