- Uncategorized

Liverpool deține cărțile din Premier League, dar este tot pentru care să joci

Ei, da, de fapt Jürgen. Dar poate că nu la fel de captivant ca acesta. După ce înfrângerea surpriză a lui Manchester City la Crystal Palace sâmbătă a lăsat Liverpool cu ​​patru puncte în fruntea Ligii Premier, lovitura lui Everton cu 6-2 a lui Tottenham în ziua următoare a asigurat că trei echipe au atins 40 de puncte înainte de deschiderea cadourilor doar pentru a doua oară în istoria de top. Dacă Chelsea ar fi reușit să găsească o cale de a depăși încăpățânata apărare a lui Leicester, ar fi fost patru în ceea ce devine cea mai absorbantă bătălie de mulți ani.Primele trei combinate au acumulat mai multe puncte în această etapă a sezonului decât oricând înainte. Jürgen Klopp solicită îmbunătățirea Liverpool pentru a-și înfrunta rivalii la titlu. City sezonul trecut înainte de a câștiga titlul cu un record de 100 de puncte – așa că nu este de mirare că Klopp face predicții atât de îndrăznețe, încât arată nervos peste umăr.Totuși, deși s-a făcut mult din incapacitatea Liverpool de a transforma supremația Crăciunului în titluri, nu au reușit să facă acest lucru în ultimele patru ocazii în care au ajuns în fruntea mesei la 25 decembrie (1990, 1996, 2008 și 2013), unii susținători mai în vârstă vor indica cele 10 ocazii în care au devenit campioni – începând cu 1905.

Cea mai recentă dintre acestea a fost acum mai bine de 30 de ani, în 1987, când John Barnes a inspirat echipa lui Kenny Dalglish în al 17-lea titlu de ligă întrucât au terminat nouă puncte de Manchester United.Doar în una dintre cele șase ocazii anterioare nu reușiseră să câștige titlul – în 1980-81, când au dispărut grav și Aston Villa a fost campioană – deși a fi de top la Crăciun a dus la dezamăgire și în 1968.

De fapt, și șoptindu-l la jumătatea roșie a Merseyside, Liverpool are o rată de grevă mult mai reușită atunci când au intrat în programul post-Crăciun în locul secund, câștigând titlul în șase din acele ocazii din opt. Însă, după șapte victorii succesive din Premier League și cu meciurile de acasă împotriva Newcastle și Arsenal înainte de a vizita stadionul Etihad pe 3 ianuarie, ar trebui să se simtă încrezători că titlul este acolo. Facebook Twitter Pinterest Naby Keïta, dreapta, se pregătește pentru meciul de Boxing Day. Liverpool va spera că vor veni mai multe de la el în timpul rodajului.Fotografie: Nick Taylor / Liverpool FC prin Getty Images

Menținerea formei remarcabile a lui Mohamed Salah și Virgil van Dijk la capetele opuse va fi crucială pentru șansele lor, la fel ca rotația lui Klopp a unui mijlocas care oferă o mare varietate în funcție de adversarii. Apariția lui Fabinho în ultimele săptămâni după începerea sa lentă a adăugat o dimensiune suplimentară, deși managerul va spera să vină mai multe de la o altă semnare de vară, Naby Keïta.

Totuși, chiar dacă avantajul lui Liverpool este mai mare decât cel bucurat până la opt dintre cele 10 părți anterioare, care au ajuns la masa de Crăciun, City va simți că își pot forța drumul înapoi în dispută.Echipa lui Pep Guardiola a fost cu 11 puncte clare în această etapă în sezonul trecut și, deși au dat semne de vulnerabilitate în înfrângerea de la Palace, revenirea lui Kevin De Bruyne nu ar fi putut fi mai oportună întrucât încearcă să devină primul club care păstrează titlul pentru un deceniu.În plus față de acea confruntare delicioasă din primul meci al noului an, City trebuie să-i distreze pe Tottenham, Chelsea și Arsenal, Manchester United fiind singura echipă din primele șase pe care încă nu le-au confruntat. cursa este inevitabilă Citește mai mult

Se pot inspira, de asemenea, din sezonul 2013-14, când Liverpool era înaintea lui Arsenal la diferența de goluri de Crăciun, dar în cele din urmă a ratat la City cu două puncte după celebrul remiză 3-3 împotriva lui Palace la Selhurst Park.

Echipa lui Roy Hodgson va avea mai mult de spus în această cursă pentru titluri atunci când va vizita Anfield pe 19 ianuarie și când City va călători la Selhurst Park la mijlocul lunii aprilie, moment în care actualul primii trei vor spera să-și fi asigurat un loc în semifinalele Ligii Campionilor.

Primele etape ale celor nu au loc până la sfârșitul lunii aprilie, cu manșa secundă la începutul lunii următoare, adică orice clubul implicat în ultimele etape ale competiției trebuie să echilibreze acest lucru cu ultimele trei runde de meciuri din Premier League, culminând pe 12 mai.Facebook Twitter Pinterest Tottenham-ul lui Mauricio Pochettino a depășit semnificativ performanța în comparație cu restul primilor șase. Fotografie: Oli Scarff / AFP / Getty Images

Tottenham, care se va confrunta cu Liverpool la Anfield pe 30 martie, va călători la Etihad pe 20 aprilie și își va imagina șansele de a merge până la capăt în cazul în care se vor găsi în dispută în acea etapă.

Eviscerarea unei echipe Everton asamblată scump de un număr de manageri în ultimele patru sezoane a fost cel mai recent exemplu al modului în care Spurs au depășit semnificativ în comparație cu restul primelor șase. Câștigătorii surpriză ai acestei curse de titlu de succes ar fi o confirmare suplimentară a capacității considerabile a managerului lor, care cu siguranță nu a trecut neobservată.