- Uncategorized

Liga Campionilor la hochei face pierderi. Am terminat, a anunțat campioana Slovaciei

Banská Bystrica, campioana slovacă din ultimii trei ani, a vorbit ultima. La câteva zile după ce a ridicat o altă cupă pentru campioni, șeful său, Juraj Koval, a declarat: „Nu ne vom înscrie la noul an al Ligii Campionilor, pentru că este o pierdere financiară pentru noi.

Critici similare au apărut de mai multe ori în trecut. , au trecut mai puțin de doi ani de când conducerea Hradec Králové a venit cu aceasta. Multe alte cluburi participă la competiție, dar o plasează pe a doua pistă. Este mai mult implicat, astfel încât să nu se spună.

Motivul este simplu. Deși inițiatorii competiției internaționale, inclusiv spartanul Petr Bříza, au convins de mai multe ori că este necesar să aveți răbdare, Liga Campionilor nu este încă profitabilă.Veți obține un plus doar dacă avansați de la grupurile de bază și veți reuși în luptele de eliminare.

Este un risc care nu plătește. Și o diferență mare în comparație cu Fotbal Champions League, unde echipele colectează sute de milioane de coroane doar pentru a avansa în grupul de bază.

“Pentru noi, un deficit înseamnă că ne amenință propria securitate financiară. Costurile noastre pentru participarea la competiție au fost mari și din cauza inevitabilității transferurilor aeriene “, descrie Koval.

Pilsen, Lugano în Elveția și Jyväskylä în Finlanda.A rămas în roșu (ca majoritatea celorlalte cluburi), în ciuda faptului că bonusurile financiare cresc ușor în fiecare an. , 59 până la 2,12 milioane coroane). La aceasta trebuie adăugată taxa de intrare pentru participarea la competiție, care este de 12 mii de euro (318 mii de coroane), precum și costul arbitrilor și organizarea meciurilor de acasă.

Cluburile nu pot conta pe venituri mari din taxa de intrare, deoarece fanii meciului din Liga Campionilor nu trag. În Banská Bystrica, de exemplu, vizitele nu au depășit niciodată limita de două mii de spectatori…Singurul venit pentru echipa slovacă a rămas contribuția din marketingul central al competiției, care s-a ridicat la 30 de mii de euro (795 de mii de coroane).

coroane.

“Simplu spus: am fost pierduți și nu mai vrem asta. Ar trebui să reprezentăm Slovacia și liga noastră doar pentru banii noștri, fără sprijinul uniunii? Nu vrem să ne asumăm riscuri și de aceea nu vom participa în anul următor “, a spus șeful clubului Koval. Acum rămâne întrebarea câte alte unități li se vor alătura. Entuziasmul dintre oficiali nu prevalează cu siguranță.