- Uncategorized

Festivalul Cheltenham: decesele au început să curgă înainte de cea mai mare săptămână

În ultimele 27 de curse din ultimele patru zile, au fost trei accidentări mortale – dintr-un total de 425 de alergători. În timp ce moartea a șase cai în timpul curselor la un festival nu este fără precedent – au avut loc nouă decese din cauza rănilor la întâlnirea din 2006 – pierderea a trei într-o singură cursă a fost cea mai mizerabilă și descurajantă postscriptă a unui Cheltenham pe care oricine și-o putea aminti. Drept urmare, va exista îngrijorare care se va amesteca cu entuziasmul pe măsură ce cursele National Hunt se vor reuni în West Country săptămâna viitoare pentru cele mai importante patru zile ale sezonului.

Două decenii în valoare de date despre faller și fatalitate Tarifele de la Festival sugerează că Grand Annual anual de anul trecut a fost un ciudat oribil al cursei, dar întrebările sunt încă nesigurante. Este cursa la Festival cât mai sigură pentru cai și călăreți?Sau poate exista ceva inerent în semnificația și intensitatea întâlnirii care să însemne că se aplică reguli diferite în materie de siguranță și risc? Talking Horses: BetBright disgrace is a test for Gambling Commission Citiți mai multe

Există cu siguranță suficientă variație a ratei de leziuni mortale la Festival, în comparație cu aceeași cifră pentru alte întâlniri de la Cheltenham, pentru a sugera că răspunsul la a doua întrebare este da. împărțit la numărul de începători – este disponibil pentru ultimele 20 de sezoane complete, fără a include 2000-2001 când Festivalul a fost abandonat în urma unui focar de febra aftoasă.În cele 19 sezoane rămase, 82 de cai au fost uciși la cursele la întâlnirile non-Festival de la Cheltenham de la 16.303 de începători, o rată a mortalității de aproape exact 0,5%. Șansa ca orice titular individual să sufere o accidentare fatală atunci când curse, cu alte cuvinte, a fost de aproximativ 200-1. În cele 19 festivaluri din aceeași perioadă, au existat 8.513 alergători și 63 de decese, o rată a mortalității de 0,74%. Acest lucru sugerează că, în martie, șansa ca un cal să fie ucis la Cheltenham a fost mai mult de 130-1. Ratele de mortalitate la Festivalul Cheltenham din 2018 au fost mai mari decât la alte curse de pe curs.

Anul trecut, de exemplu, au existat nouă decese de la 1.333 de alergători din toate cursele Cheltenham – inclusiv cele șase decese de la festival.Sau, altfel spus, doar trei decese de la 886 de alergători care nu fac parte din festival.

Este corect să spunem că șansa oricărui alergător individual să fie ucis atunci când curse la Cheltenham este extrem de scăzută, indiferent dacă este în competiție la Festival sau nu. Dar este, de asemenea, corect să spunem, folosind același set de figuri, că șansa ca un cal să fie ucis este cu aproape 50% mai mare la Festival decât la una dintre celelalte întâlniri ale lui Cheltenham.

Există o gamă largă de factori posibili care ar putea sta, fie individual, fie în combinație, la baza acestei disparități, mulți dintre care au fost luați în considerare într-o revizuire extinsă a Festivalului de anul trecut de către British Horseracing Authority, care și-a publicat concluziile în decembrie.

< p> Revizuirea a făcut 17 recomandări, dintre care multe vor fi puse în aplicare săptămâna viitoare.Pentru prima dată, fiecare alergător al Festivalului – așteptat să fie în total 450 – va fi inspectat de un veterinar înainte de a concura. În cazul în care medicul veterinar nu este mulțumit, calul este sănătos și apt să concureze, acesta va fi zgâriat. Limita de siguranță pentru urmăririle de două mile – inclusiv Grand Annual – a fost redusă la 20 de la 24 și vor exista ventilatori suplimentari în zona de tragere pentru a răcori alergătorii după cursă.

De asemenea, au fost luați în considerare factorii umani. Un briefing zilnic obligatoriu a fost introdus pentru toți jockeys „pentru a include o concentrare sporită asupra responsabilităților lor față de bunăstarea ecvină”.Un briefing formal similar a fost introdus în fața Grand National în 2013, de când a existat o creștere accentuată a numărului de cai care au fost ridicați atunci când șansa lor a dispărut. numărul la Cheltenham în ansamblu.

„Pentru Festivalul Cheltenham din acest an am lucrat cu hipodromul și industria noastră pentru a ne asigura că caii și participanții noștri sunt mai bine pregătiți ca niciodată”, Robin Mounsey, șeful mass-media al BHA , a spus vineri. „Aceasta include introducerea unui sistem detaliat de verificări pentru caii noștri, angajamentul extins cu antrenorii și jockeys-ul și unele modificări ale regulilor de intrare pentru anumite curse.

„ Revizuirea a recomandat și câteva inițiative care vor avea o beneficii pe termen lung, în special crearea unui model detaliat de risc predictiv.Una dintre concluziile analizei a fost că factorii non-track – cum ar fi factorii veterinari, participanți și starea rasei – ar putea avea potențial o semnificație egală sau potențial mai mare decât factorii legate de track. Modelul predictiv de risc ne va ajuta să înțelegem unele dintre problemele din culise care ar putea contribui la creșterea riscului la Festival. ”

Desigur, va exista întotdeauna riscul, oricât de mic ar fi, un cal va fi rănit sau ucis în timpul cursei, la Cheltenham sau oriunde altundeva. Eforturile vor continua, atât în ​​timpul festivalului din această săptămână, cât și după aceea, pentru a reduce riscul ori de câte ori este posibil, în timp ce fanii și profesioniștii se vor îndrepta spre Gloucestershire săptămâna viitoare, sperând că cele 28 de curse de la acest festival vor fi mai puțin traumatice decât precedentele.