- Uncategorized

Conexiunea galeză nu îl va distrage pe Billy Vunipola de cauza Angliei

Vunipola s-a mutat în Țara Galilor când avea șase ani și are atât de multă afecțiune și respect față de oamenii pe care îi cunoaște acolo, încât va folosi acele sentimente ca combustibil pentru „bătălia emoțională”. La urma urmei, spune Vunipola, atunci când căutați motivație „dragostea funcționează mai bine decât ura pentru că aveți mintea limpede. Cu ură, crezi că totul nu este în regulă și nu e vina ta. ”Forma mea are un efect mental asupra adversarilor Angliei, spune Jonny May. El este fericit să vorbească despre câtă dragoste simte pentru galezi, chiar dacă știe foarte bine că sentimentul nu este întotdeauna reciproc. „Acest joc se desfășoară puțin mai adânc și toată lumea știe asta și trebuie să fim pregătiți să luptăm cu asta”, spune el. La rândul său, „nu există ură acolo”.Are încă familie și prieteni în Țara Galilor, din cei cinci ani petrecuți acolo în timp ce tatăl său, Fe’ao, juca pentru Pontypool, doar că „o dată sau de două ori pe an, ne cam împărțim”.

< Când era copil, Vunipola nu a înțeles niciodată cu adevărat de ce toți prietenii săi galezi au simțit așa cum au făcut-o cu englezii. „Tocmai am urmat ceea ce făceau toți ceilalți.” Dar „evident că acum sunt de cealaltă parte a gardului, îi pot înțelege susținându-i pe ai lor. Sunt o comunitate foarte strânsă. ” Depinde de Anglia, spune el, să se potrivească cu această intensitate, „pentru că știm că vine. Au spus-o ei înșiși și nu este o glumă.Ne-am glumi pe noi înșine dacă am merge acolo și am spune că ne putem face doar treaba și totul va cădea la locul lor. joci galeza, este întotdeauna un joc foarte emoționant. ” Doar că emoțiile sale sunt puțin diferite de ale celorlalți. Se va gândi în special la Terry Gordon, bătrânul kit de la Pontypool „care i-a fost milă de tatăl meu și ne-a luat pe toți sub aripa lui”.Gordon a murit recent. „Am fost la înmormântarea sa din Țara Galilor acum câteva luni.” Când familia a sosit în Țara Galilor, nu mai fuseseră niciodată cu adevărat în afara Oceania și nici nu aveau idee la ce să se aștepte. „Am venit iarna în pantaloni scurți și tricou”, spune el. „Nu știam ce să aducem.

„ Am fost foarte naivi când am venit prima dată și nu am crezut că va fi atât de frig ”. Își amintește că el și fratele său Mako au fost uimiți că se vedeau respirați. „Am crezut că a fost cel mai tare lucru vreodată. Ne-am prefăcut că suntem ca bătrânii care fumează.Dar nu a fost grozav când încercam să ne culcăm și încă se întâmpla. ” Gordon le-a dat „pilote suplimentare, perne suplimentare, pulovere – toate acele lucruri mărunte, acele gesturi mici și lucruri mari: cum ar fi să ajut cu vize, permisul de muncă al tatălui meu și lucruri de genul acesta. Defalcarea va fi o cheie pentru cine intră pe banda rapidă de la Cardiff | Nick Evans Citește mai mult

Mako are încă un indiciu al vechiului accent galez. Billy spune că și el a avut una, dar a pierdut-o când și-a câștigat bursa la Harrow, pentru că „nu mă înțelegeau, așa că am încercat să fiu foarte clar cu cuvintele mele”.Cu toate acestea, el spune că s-a simțit întotdeauna loial Angliei, deoarece oamenii de acolo erau atât de buni cu el.

„La fel ca în Țara Galilor, am avut oameni minunați care m-au adus prin sistem”, spune el. . „La acel moment aveam doar 15 ani și am fost chemat la echipa sub 18 ani cu John Fletcher și Peter Walton și, timp de trei ani, acei tipi m-au hrănit, m-au transformat în jucătorul care sunt astăzi.”

Acest jucător, desigur, este unul dintre cei mai buni din lume, deși spune că încă își caută cea mai bună formă după toate accidentările pe care le-a avut anul trecut. „Nu cred că sunt încă acolo”, spune el. „Am încercat să mă bazez la asta.” Weekendul acesta ar fi un moment bun pentru a-l găsi. „Există mai multă urgență în această săptămână”, spune el, deoarece doi dintre cei mai buni jucători ai Angliei, Mako și Maro Itoje, sunt răniți.Așa că simte mai multă presiune ca oricând să livreze, deși știe că prietenii săi galezi nu-i vor mulțumi pentru asta dacă o va face. „Este un singur joc”, spune el. „Și este o ocazie atât de grozavă. Speri doar că poți ieși din cealaltă parte cu un rezultat extraordinar. ”