- NHL

NHL continuă să cucerească China. Ovechkin a sugerat revenirea stelelor la Jocurile Olimpice?

Căpitanul rus de la Washington a fost cel care a provocat o agitare chiar înainte de ultimul turneu olimpic de la Pyongyang. “Dacă NHL nu ne permite să ne ocupăm de olimpiadă, voi merge la fel”, a spus Kasal înaintea Jocurilor Olimpice de la Ovechkin, una dintre icoanele actuale ale celebrei ligi.

În final, NHL nu și-a eliberat jucătorii de hochei pe gheață pentru prima dată în 20 de ani. Chiar și așa, planul curajos al matadorului rus a scăzut în cele din urmă, mai ales pentru că nu existau nume mai proeminente pentru el. Ovechkin a ajuns ca așa-numit.Saptamana Ambasadei la Beijing, unde a ajutat la promovarea sporturilor de gheata si a publicitatii NHL.

Desigur, a fost o vizită aproape obligatorie în Orașul Interzis, ridicarea cadourilor tipice locale sau degustarea mâncărurilor exotice. Ovechkin, desigur, a umblat Marele Zid Chinezesc. „Există o priveliște grozavă, dar și destul de cald”, rânji el în majuscule și tricou, pozând la un monument antic.Ovechkin a renunțat la taurii onorifici ai Cupei Renașterii turneului pregătitor și a participat la o școală de hochei, unde a transmis copiilor între 10 și 12 ani din numeroasele sale experiențe de tir. “Este foarte important ca oamenii din întreaga lume să afle cât de grozav este hocheiul”, a înfășurat activitățile Beijing într-o frază ușor de previzibil.

Dar partea diplomatică a unei călătorii lungi este evidentă și în acest caz.

Potrivit presei de peste mări, bazele unui nou contract colectiv între NHL și asociația de jocuri există deja (acordul actual expiră în 2021/22).Una dintre condițiile jucătorilor pentru noul tratat este reluarea participării la Jocurile Olimpice, după cum demonstrează expediția destul de surprinzătoare a lui Ovechkin în China. Totuși, actuala misiune asiatică arată că rusul a găsit un teren comun cu Liga.

De exemplu, atacantul ceh David Pastrňák a făcut și publicitate NHL în China înaintea lui Ovechkin. El a semnat un acord de sponsorizare cu ORG, o companie de ambalare, iar chipul său a apărut pe conserve de lapte.

ORG este principalul promotor al activităților NHL în China, datorită proprietarului său Zhou Yunjie (Zhou Yunjie), care este un fan aviat al hocheiului.De asemenea, compania sa are un acord de sponsorizare cu trei cluburi NHL – Boston, Los Angeles și Washington. Un club numit China Golden Dragon ar trebui să joace acasă la Ice Stadium din Slany.